「そ~れ」Webサイトをリニューアルしました!

そ~れについて
「そ~れ」は、名古屋のご当地グルメ
“あんかけスパゲティ” を昭和の時代から提供している、あんかけスパ発祥の専門店です。
昭和の面影を残す店内と、クセになる濃厚でピリ辛なソースが特徴のスパは、長年にわたり多くのお客様にご支持いただいております。
Sore is a specialist restaurant that has been serving Nagoya's local specialty, "Ankake Spaghetti," since the Showa era.
The retro atmosphere of the interior, combined with our rich and spicy sauce, makes the spaghetti uniquely addictive, and it has been loved by many customers over the years.
あんかけスパゲティについて
About Ankake Spaghetti

そ~れのあんかけスパとは?
名古屋発祥のご当地グルメ「あんかけスパゲッティ」。
その元祖とも言われる当店「そ~れ」では、昔ながらの製法と味を大切に、半世紀以上にわたり変わらぬ一皿を提供しています。
Nagoya-born local specialty, "Ankake Spaghetti."
At Sore, said to be its origin, we cherish traditional methods and flavors, serving the same classic plate for over 50 years.
一度茹でた太めのスパゲッティをラードや植物油で香ばしく炒め、特製のピリ辛トマトベースソースをたっぷりとかける“焼きスパ”スタイル。このソースは、胡椒の効いたピリ辛と、中華の餡のようなとろみが特徴で、ミートソースを名古屋風に進化させたとも言われています。
Thick spaghetti is pre-boiled, then stir-fried in lard or vegetable oil, topped with our signature spicy, tomato-based sauce in a unique "yaki-supa" (fried spaghetti) style. The sauce features a peppery heat and a thick texture reminiscent of Chinese-style gravy. It's said to be a Nagoya-style evolution of meat sauce.
定番の具材はウインナー、タマネギ、ピーマン。さらに、ピカタ(豚肉の卵焼き)やエビフライなど、ボリューム満点のトッピングも豊富に選べます。
Common toppings include sausage, onion, and green pepper. Additional hearty options such as pork piccata or fried shrimp are also available, offering a variety of choices for every appetite.
肉系トッピングは「ミラネーゼ」、野菜系は「カントリー」、両方を盛り合わせた一皿は「ミラカン」と呼ばれています。
Meat toppings are called "Milanese," vegetable toppings are called "Country," and the combination of both is known as "Mirakan."
その他にも、魚介フライの「バイキング」、カレーソースとの相掛け「インディアンスパゲッティ」など、バリエーションも豊富です。
Other varieties include the seafood-topped "Viking," or the curry-sauce version, "Indian Spaghetti." There are many delicious variations to explore.
名古屋めしの代表格として、「そ~れ」のあんかけスパは今も多くの人に愛されています。
As a representative dish of Nagoya cuisine, Ankake Spaghetti from Sore continues to be beloved by many.
